Гръцките здравни власти регистрират спад от 50%  на новозаразените на

...
Гръцките здравни власти регистрират спад от 50%  на новозаразените на
Коментари Харесай

Спад на новозаразените с Covid-19 в Гърция

Гръцките здравни управляващи записват спад от 50%  на новозаразените на дневна база в последната седмица. Експертите от Съвета за надзор на пандемията разискват предложение към държавното управление за мудна и постепенна отменяна на част от Covid ограниченията.

Специалистите в Гърция разясняват с вяра, че идната седмица се чака гладко понижаване на инфектираните, както и на признатите в лечебни заведения. Прогнозите се базират на намаляването на записаните дейни случаи от 50 хиляди на 20 хиляди дневно в последната седмица. Леко разпределяне на ограничаващите ограничения, засягащи най-вече туристическия бранш, се чака от началото на идващия месец, съобщи ръководителят на лекарския съюз в Атина Матина Пагони.

Над 90% от приетите в болница в интензивните отделения на държавните лечебни заведения не са имунизирани.

Днес и на следващия ден хората над 60 години имат последна опция да си слагат бустерна доза, с цел да не заплащат санкции от понеделник. Удължено е работното време на центровете по имунизиране. В тях са ангажирани и мобилизирани частни медици, както и военни лекари.

Към здравното министерство има специфична интернет платформа за узаконяване на документите за имунизиране в страни отвън Европейския съюз.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР